Onze diensten en services – Apotheek Ex Aqua – Lelystad

Onze diensten en services

Op deze pagina vindt u een overzichtvan onze diensten en services. Hieronder volgt een korte omschrijving per dienst. Door de link te selecteren gaat u naar de uitgebreide uitleg over de betreffende dienst.

Bezorgservice: Selecteer deze link en u vindt alle informatie over onze bezorgservice.

Herhaalrecepten aanvragen via onze website: Via deze service kunt u zelf vanuit uw eigen dossier uw herhaalrecepten aanvragen. Zowel uw huisarts als Apotheek Ex Aqua worden door deze internet bestellingen geinformeerd.

De Herhaalservice: Met deze service bestellen wij uw medicijnen voor u wanneer deze volgens ons apotheweksysteem bijna op zijn. Ook vragen wij de benodigde recepten voor u aan bij uw huisarts. Uw medicijnen worden in doosjes geleverd. Uiterlijk 3 weken voor dat uw medicijnen op zijn krijgt u van ons een e-mail of brief toegestuurd wanneer uw medicijnen weer klaarstaan. Uw medicijnen kunnen uiteraard bezorgd worden.

Baxterrol: Baxterrol is een rol met zakjes waarin uw medicijnen per tijdstip per dag in zakjes voor u worden uitgezet. De zakjes vormen een zgn. baxterrol. Deze rollen worden afhankelijk van uw situatie eens per week of eens per twee weken geleverd. Voor de medicijnen in uw baxterrol vragen wij voor u de benodigde recepten bij uw huisarts aan.

Bezorgservice

Indien u niet in staat bent om uw medicijnen op te halen in de apotheek, dan kunt u gebruik maken van onze bezorgservice. Wanneer wij uw medicijnen bezorgen hangt af van hoe u uw recept heeft aangevraagd en of het om een herhaalrecept of om een spoedrecept gaat. Dit wordt per recept door ons beoordeeld. Uiteraard kunt u contact met ons opnemen om een afspraak te maken om uw medicijnen op een door u gewenst dagdeel (ma-vr) te laten bezorgen.

Bezorgtijden

De bezorgservice van Apotheek Ex Aqua wordt verzorgd door Denkers Transcare. Om 10.00 uur (ochtendbezorging) en 15.00 uur (middagbezorging) halen de chauffeurs de te bezorgen pakketten bij Apotheek Ex Aqua op. Ochtend bezorgingen vinden plaats tussen 10.00 en 14.00, middag bezorgingen tussen 15.00 en 19.00 uur. Bent u tijdens deze tijden niet thuis dan is onze Medical Desk bij Albert Heijn de Voorhof wellicht iets voor u. Lees meer hierover onder onze speciale Medical Desk pagina.

Wanneer kunt u uw recept verwachten

Recepten ontvangen via uw (huis)arts of medische specialist: wij beoordelen eerst of het wel of niet om een spoed recept gaat.

Spoedrecepten: deze worden met het eerst mogelijke bezorgmoment aan huis geleverd. Hierbij gaan wij er vanuit dat er altijd iemand thuis is. Wilt u exact weten of uw recept als spoedrecept wordt behandeld of wanneer een (spoed) recept wordt bezorgd dan verzoeken wij u om contact met ons op te nemen.

Herhaalrecepten en niet spoedrecepten. Heeft u uw recept voor 10.00 uur via internet aangevraagd via herhaalrecepten op onze website www.apotheekexaqua.nl en aangegeven dat u uw medicijnen thuis wilt laten bezorgen, dan wordt uw bestelling twee werkdagen later tussen 10.00 en 14.00 bij u bezorgd.

Ontvangen wij uw recept voor 10.00 uur s ochtends via uw (huis)arts dan bezorgen wij deze niet-spoed/herhaalrecepten de volgende dag tussen de 10.00 en 14.00. Komt u recept na 10.00 uur binnen dan schuift uw ochtendbezorging een werkdag op. Ook voor niet spoed/herhaalrecepten kunt u uiteraard contact met ons opnemen om een afwijkend en voor u wenselijk dagdeel af te spreken voor uw bezorging,

Kosten

Uw bestelling wordt eenmalig gratis bezorgd. Bent u niet thuis, wordt er niet open gedaan of is uw bel stuk dan laat de bezorger een briefje bij u achter dat de bezorger bij u is langs geweest. Uw pakketje wordt door de bezorger vervolgens mee teruggenomen naar de apotheek. U kunt het pakketje dan bij ons ophalen. Ook kan u het pakketje opnieuw laten bezorgen. Een tweede bezorging kost €5,-. Lukt het u zelf niet om open te doen en wilt u deze kosten voorkomen, neem dan contact met ons op om bijvoorbeeld een afwijkend bezorgadres te bespreken.

Herhaalrecepten aanvragen via onze website

Vroeger was het alleen mogelijk om herhaalrecepten via uw huisarts of medisch specialist aan te vragen. Internet maakt het mogelijk om uw herhaalrecepten ook via de website van Apotheek Ex Aqua te bestellen. Om dit eenvoudig te doen gaat u naar het kopje herhaalrecepten op onze startpagina. Deze service kunt u eenvoudig gebruiken voor alle geneesmiddelen welke u de afgelopen 12 maanden heeft afgehaald. Bestelt u uw herhaalrecept via onze website voor 10.00 uur, dan kunt u deze de volgende werkdag na 16.00 uur ophalen in de apotheek, Wilt u uw bestelling laten bezorgen, dat kan. Bestellingen welk wij voor 10.00 uur ontvangen worden 2 werkdagen later tussen 10.00 en 14.uur bij u bezorgd. Voor een ander tijdstip neemt u gerust contact met ons op.

Plaatst u via deze service een bestelling, dan wordt de door u geplaatste opdracht naar uw huisarts en naar Apotheek Ex Aqua gestuurd. Hierdoor kunnen wij uw medicijnen alvast voor u bestellen in afwachting van het definitieve akkoordrecept welke wij van uw huisarts ontvangen. Zonder handtekening van uw arts mogen wij het recept namelijk nog niet afleveren. Heeft u uw gewenste recept langer dan 12 maanden niet afgehaald, dan verzoeken wij u vriendelijk contact op te nemen met de voorschrijvend arts voor een eventueel herhaalrecept.

Kan het nog makkelijker dan zelf herhaalrecepten te bestellen via onze website? Ja zeker. Daarvoor hebben wij De herhaalservice voor u ontwikkeld. Door gebruik te maken van deze service zetten wij elke 3 maanden uw chronisch gebruikte medicijnen voor u klaar in samenwerking met uw huisarts. U hoeft dan zelf helemaal geen recepten meer aan te vragen en wordt 3 weken van te voren geinformeerd dat uw medicijnen klaarstaan. Uw medicijnen kunnen uiteraard ook standaard bezorgd worden.

En hoe gaat dan dan als u op vakantie wilt….? En hoe werkt dat dan als er iets in uw medicijnengebruik wijzigt? Voor dergelijke situaties bieden wij u oplossingen aan. Kijk onder het kopje De Herhaalservice hieronder hoe u zich voor De Herhaalservice kan inschrijven of download onze folder De Herhaalservice.

De Herhaalservice

Wat De Herhaalservice inhoudt en hoe u zich voor deze service kunt inschrijven leest u in de folder De Herhaalservice. Voor vragen over De Herhaalservice kunt u mailen naar deherhaalservice-apotheekexaqua@ezorg.nl of bellen naar 0320-221640 en via het keuzemenu kiezen voor de optie De Herhaalservice.

Baxterrol

Een baxterrol is een rol met zakjes waarin uw medicijnen per tijdstip per dag voor u uit worden gezet in zakjes. De datum en het gewenste tijdstip van inname staan op ieder zakje van de baxterrol gedrukt. Ook staat op ieder zakje aangegeven welke medicijnen er in het zakje zitten aangevuld met een beknopte omschrijving van het uiterlijk per medicijn. Per tijdstip van inname kunt u de zakjes eenvoudig van de rol scheuren. Deze baxterrollen kunnen wekelijks of twee wekelijks worden geleverd. Apotheek Ex Aqua heeft als enige apotheek in Lelystad een speciale afdeling voor de productie voor baxterrollen opgezet. Voor vragen aan onze baxterafdeling kunt u mailen naar aspl@exaqua.nl of bellen naar 0320-221640 keuze 1.