24-uurs Afhaalautomaat – Apotheek Ex Aqua – Lelystad

24-uurs Afhaalautomaat

Afhaalautomaat

Om onze dienstverlening voor onze cliënten in Lelystad te verbeteren hebben wij afhaalautomaten voor u geplaatst.  Hier kunt u 24 uur per dag 7 dagen in de week uw medicijnen ophalen. Supersnel en 24 uur per dag.

Gebruikershandleiding en voorwaarden

 1. Als u uw medicijnen via een afhaalautomaat wilt ophalen, meldt u zich dan eenmalig aan als gebruiker. Lees onder Aanmelden hoe u dit kunt doen.
 2. Om gebruik te kunnen maken van de afhaalautomaat heeft u een mobiele telefoon nodig.
 3. Heeft u zich aangemeld voor een afhaalautomaat op en ontvangen wij een recept voor u? Dan maken wij uw bestelling klaar volgens onze standaard tijden.
 4. Ontvangen wij een door uw arts ondertekend recept voor 10.00 uur ’s ochtends, dan leggen wij deze de volgende werkdag na 16.00 uur in de gewenste automaat. Komt uw recept na 10.00 uur binnen dan schuift uw levering 1 dag op.
 5. LET OP: vraagt u uw recepten via onze website of mobiele app aan dan ontvangt uw arts via onze website of app ook een aanvraag. Om uw internetbestelling klaar te kunnen leggen hebben wij deze aanvraag ondertekend door uw arts nodig voor levering. Krijgen wij de ondertekende versie van uw arts na 10.00 uur binnen ondanks dat u deze dag voor 10.00 uur heeft aangevraagd dan schuift uw bestelling helaas een dag op.
 6. Is uw bestelling compleet dan plaatsen wij uw bestelling in de afhaalautomaat. Het plaatsen van pakketten gebeurt op werkdagen dagelijks tussen 16.00 – 18.30 uur.
 7. Ruimt de afhaalautomaat uw bestelling op dan stuurt de afhaalautomaat u per pakketje een gratis sms met een unieke pincode. Deze ontvangt u op werkdagen doorgaans dus tussen ca 16.00-19.00 uur.
 8. Leggen wij twee pakketjes voor u klaar, dan ontvangt u ook twee pincodes.
 9. Deze codes kunt u na ontvangst 72 uur gebruiken om uw bestelling op te halen.
 10. In de SMS wordt ook aangegeven in welke automaat uw pakketje is klaargelegd.
 11. Worden uw medicijnen niet vergoed, dan kunt u de betaling voldoen via de betaalautomaat in de afhaalautomaat. (Contactloos) pinnen is mogelijk.
 12. Na deze 72 uur werkt de code niet meer en halen wij uw bestelling uit de automaat en leggen deze voor u klaar bij onze afhaalbalie bij Apotheek Ex Aqua.
 13. Uw bestelling kunt u dan tijdens openingstijden ophalen in de apotheek.
 14. Meldt u zich aan voor afhalen via een afhaalautomaat dan leggen wij uw bestellingen ALTIJD in de afhaalautomaat BEHALVE als uw bestelling groter is dan een schoenendoos of als uw bestelling gekoelde producten bevat.
 15. In deze twee situaties kunt u uw bestelling helaas niet via de afhaalautomaat ophalen. Standaard leggen wij deze dan voor u klaar bij onze afhaalbalie in Apotheek Ex Aqua. Op het moment van klaarleggen stuurt ons track en trace systeem u een e-mail bericht dat u uw bestelling kan ophalen.
 16. Gaat u als gebruiker van de afhaalautomaat een nieuw geneesmiddel gebruiken dan bellen wij u op uw mobiele nummer voor een uitgifte instructie.
 17. Is uw bestelling groter dan een schoenendoos of bevat uw bestelling gekoelde artikelen dan kunnen wij deze bestellingen ook bij u bezorgen. Neem hiervoor gerust contact met ons op.
 18. Voor een korte uitleg over het ophalen van uw bestelling via de afhaalautomaat kunt u ook de flyer Hoe werkt de afhaalautomaat lezen.

Aanmelden

Stuur voor uw aanmelding een email naar afhaalautomaat@exaqua.nl met als onderwerp aanmelding. Vermeld in de e-mail uw:

 1. Voor- en achternaam
 2. Geboortedatum
 3. Mobiele telefoonnummer
 4. (email adres)

Na ontvangst van uw e-mail koppelen wij uw dossier aan de afhaalautomaat. Heeft u geen email adres neem dan contact met ons op via 0320-221640 of komt gerust even langs in de apotheek.

Meerder personen aanmelden?

Het is mogelijk om meerder personen te koppelen aan hetzelfde mobiele nummer en/of e-mail adres. Hierbij hanteren wij afhankelijk van de leeftijd de volgende methode om iemand te koppelen.

 1. 0-12 jaar: ouders van kinderen in de leeftijd van 0  tm 12 jaar mogen hun eigen mobiele nummer en e-mail adres gebruiken om kinderen in deze leeftijd aan te melden voor leveringen via de afhaalautomaat. In dit geval controleren wij of kind en ouder volgens de informatie in ons apotheeksysteem samen op hetzelfde woonadres verblijven en de doorgegeven contactinformatie ook bij de ouder is vastgelegd. Bent u nier de ouder van het kind dan nemen wij eerst contact op met de ouders. Is dit niet mogelijk dan bekijken wij per situatie wat de mogelijkheden zijn om kinderen verantwoord aan de automaat te koppelen.
 2. 13-16 jaar: Ouders kunnen kinderen/ jong volwassenen in de leeftijd van 13-16 jaar aanmelden voor leveringen via de afhaalautomaat. Is dit het geval dan nemen wij altijd eerst contact op met de kinderen/jong volwassenen zelf om te vragen of er door het kind/de jong-volwassene ook toestemming gegeven wordt om mobiele nummers en e-mail adressen van ouders te gebruiken voor leveringen via de afhaalautomaat. Als een kind/jong volwassene dit niet wil dan kunnen wij de koppeling niet realiseren.
 3. 17 jaar en ouder: bent u ouder dan 17 jaar dan willen wij u verzoeken u per individu aan te melden door per persoon een e-mail te sturen. Wilt u bijvoorbeeld ook uw partner aanmelden met uw eigen e-mail adres en/of mobiele nummer, dat kan. In dit geval zoeken wij na de aanmelding  eerst contact met uw partner om te controleren of hij/zij hier ook mee akkoord gaat.

Vragen?

Heeft u vragen over de afhaalautomaat dan kunt u deze mailen naar  afhaalautomaat@exaqua.nl Uiteraard kunt u ons ook bellen of kom langs in Apotheek Ex Aqua. Wij helpen u graag.